torstai 20. elokuuta 2015

Vähän värjäystä ja kuukauden härpäkkeet 3 ja 4

Olen tainnut värjätä kolmena kesänä omassa puutarhatilkussa kasvatetuilla morsingoilla. Löysin mainion ohjeen Riihivillan blogista, ja sen opastamana olen värjäillyt. 



Tulokset ovat olleet vaihtelevia. Jollain aloittelijan tuurilla sain ensimmäisellä kerralla syvimmän värisävyn aikaiseksi. Joka kerta on yhtä jännittävää seurata, syntyykö ilmastuksen aikana sitä sinistä vaahtoa vai ei...

Tällä kertaa tulokset olivat tällaiset:


Kuva on lähinnä suuntaa-antava, sillä sävyt eivät ole aivan oikein. Ylimpänä oleva kerä on mahdollisesti Woolia,  ja siihen väri tarttui aika hyvin. Alempi on Novitan Nordic Woolia ja sen väri jäi melko laimeaksi. 

Lisäksi dippasin kokeeksi jälkiväriin puuvillaharsoa ja siihen tuli varsin miellyttävä, seesteinen sävy. Minulla on vielä vähän morsinkoja jäljellä, jos ehdin, kokeilenkin ehkä harsovärjäystä.

Nukkemuotoiluopiskelun vuoksi en ole ehtinyt tahi jaksanut tehdä juuri mitään muuta. Kuukauden härpäkkeinä saavat toimia vastikään saamani välineet (koska niitä on niin paljon, tällä yhdellä kuvalla hoidan sekä rästiin jääneen heinäkuun että elokuun).

Tadaa, kas tässä:


Mikäli varsinkin nuo värikäsvartiset tuovat mieleen ihan muita kuin kässäaiheisia muistoja, niin ei ihme: ne ovat viralta päässeitä hammaslääkärin työkaluja. Ne saavat nyt uuden elämän nukkemuotoilun parissa. Kiitos välinepatteristoni laajentamisesta kuuluu kälylleni Ullalle, joka on oikojahammaslääkäri.

Nuo oikeanpuoleiset vempaimet tilasin Englannista ja ne ovat ihan oikeasti massan ja saven käsittelyyn tarkoitettuja. Jos homma ei luista, en voi ainakaan sanoa, että ei ole tarpeeksi pieniä välineitä...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti