torstai 13. elokuuta 2015

Pääneuroosi

Sormet Paperclay-massassa mietin tänä iltana, mikä ihme minut houkutti Nukkemuotoilu-kurssille. En ole kummoinenkaan maalari, kolmiulotteinen hahmotuskykyni on vähäinen enkä ole harrastanut minkäänmoista muotoilua. No, ehkä joskus hurjan kauan sitten olen tehnyt muovailuvahoilla jotain, mutta todisteita ei ole jäljellä...

En osaa selittää. Ensimmäinen kangasnukkekurssi pari vuotta sitten vain oli niin hauska. Sitten tulivat Piitun kurssit ja nyt istun vielä kahdeksana viikonloppuna bussiin ja matkaan Jyväskylään opiskelemaan. 

Tämä pää valmistui ensimmäisenä viikonloppuna kovan ähertämisen jälkeen.


Aloitin melko suuresta päästä (noin 6 cm korkea), koska olin muotoillut aiemmin ainoastaan yhden pään. 

Seuraavana viikonloppuna olivat vuorossa kädet ja jalat ja niiden liittäminen vartaloon.



Liittäminen sujui niin hankalasti, että hetken jo mietin, jääkö nukkeparka tyystin ilman käsiä ja jalkoja. Oma lukunsa oli nuken osien kuljettaminen kotiin - varjelin nukkepussukkaani tarkasti bussijonossa ja koetin katsoa, etteivät ryysijät aiheuttaisi isompaa tuhoa. Nyt on jäljellä vielä maalaamista ja nuken vaatettamista. 

Mutta ei tässä vielä kaikki! Koska muotoilu on minulle niin uusi juttu, päätin, että on harjoiteltava ja yritettävä tehdä pienempää. Maanantai-iltana muovailin kolme päätä: kaksi ensimmäistä painelin takaisin massapalloksi, sillä kummastakin onnistuin söhräämään jonkin kohdan kriittisessä vaiheessa. Kolmannen pään säästin. Se on noin 2,5 cm korkea ja näyttää näin alkuvaiheessa minusta samurailta. 

Eilen onnistuin tekemään jo ensimmäisestä päästä jonkinlaisen. Paino sanalla jonkinlainen. Mitta kolmisen senttiä. Se tuntuu olevan sukua Pääsiäissaaren patsaille. Olin jo aikonut pitää tauon, mutta sitten iski pääneuroosi ja tein tänään kolmannen pään. Edellisten iltojen kokemuksen perusteella arvelin, että tässä vaiheessa on vielä syytä tehdä vähän isompaa. Tulos oli nelisenttinen eikä ihan mahdoton. Ehkä kaikki saavat jossain vaiheessa vartalotkin.

Viikonloppuna voisi tehdä vaihteeksi jotain muuta. Morsingot ovat kasvaneet aika hyvin, ehkä pitäisi vähän värjäillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti