sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Lomakässän saldoa

Lomaa on jäljellä enää muutama tunti. Jälleen kerran tuntui siltä, että kässäpuolella pääsin jonkinlaiseen vauhtiin vasta viime metreillä. 

Jotain sentään tuli tehdyksikin, enimmäkseen pientä, mutta kumminkin. 

Olen pitkään ajatellut ommella itselleni aasialaistyylisen essun tai kaksi Hääräämön ohjeella. Koska nukkemuotoilun kurssi lähestyy, ompelin viimein itselleni ne essut: kun yksi likaantuu, toinen on puhtaana odottamassa.

Vielä pidempään olen suunnitellut tekeväni kestohedelmäpusseja. On vain aina jäänyt ajatusasteelle, kun ryhtyminen on niin vaikeaa! Nyt tuli niitäkin.


To do -listalla on ollut myös veljen lapsuusajan nallen korjaaminen. Lupasin tehdä, kun loma alkaa... Nalle sai uuden kuonon, etutassujen polkuanturat ja silmät.


Tilasin itselleni keväällä art journal -kurssin 21 Secrets. Lähinnä sen vuoksi, että yksi kurssin opettajista on Peonyn ja Parakeetin Päivi. Nimen mukaisesti opettajia on 21 ja opetusvideoita paljon. Läheskään kaikkia en ole  vielä edes katsonut, mutta ehdottoman kiinnostavalta vaikuttaa. Yhden opettajan opetusvideoissa tehtiin kansio. Minä tein kansion väripapereita varten. Kivaa oli tehdä.



Menen elokuulla haastattelemaan ihmistä, joka on muun muassa tehnyt amigurumikirjoja. Päätin virkata elämäni ensimmäisen amigurumin. Tällainen siitä tuli:


Kaikkein iloisin kesän kässähommistani olen siitä, että sain huovutettua seinävaatteen ja pääsin viimein sopuun itseni kanssa kutomapuuhissa. Seinävaatteessa on vielä applikointia ja kirjomista, mutta isoin homma on kuitenkin tehty. Mutta sen tiedän, etten enää ryhdy huovuttamaan isonpuoleista työtä (100 cm x 150 cm ) kontallani keittiön lattialla. 


Kokeiluloimenikin edistyi, kun annoin viimein itselleni luvan vain kokeilla ilman tarkkaa pohdintaa lopputuloksesta. 


Huomenna sitten alkaa loman jälkeinen elämä. Ja ensi viikonloppuna alkaa nukkemuotoilun kurssi Jyväskylässä.

2 kommenttia: