keskiviikko 13. toukokuuta 2015


Kässäkirjahamsteri odottaa syksyä

Syksyssä on puolensa ja voi sitä ihan pikkuisen ajatella jo nyt, kun selailee kustantajien katalogeista uusia kässäkirjoja. Ensi syksy ei vaikuta hullummalta kässäkirjasyksyltä: erityisesti Moreenilta tulee monta kiinnostavan oloista kirjaa. Aloitetaan kustantajien neulekirjoista.


Sukkakirjoja Moreenin luettelossa on peräti kolme. Niistä odottelen erityisesti Puikkomaisteri Tiina Kaarelan kirjaa Puikkomaisterin sukkakirja ja Anna-Karoliina Tetrin kirjaa Perinteiset villasukat. Pirjo Iivosen  Unelmien silmukat. Haaveista sukiksi -kirjasta kerrotaan, että "ohjeet ovat keskimäärin varisn haastavia", joten  voi olla, että se menee kirkkaasti kykyjeni yli. Pitää sitä silti ainakin selailla.

Saumattomia neulepaitoja voi ensi syksynä neuloa peräti kahden kirjan opeilla: Moreenilta tulee virolaisen Anna Verschikin kirja Saumattomat neuleet ja Minervalta Tuulia Salmelan Neulo saumattomasti ylhäältä alas. Istuvat hihat uudella tekniikalla.




Olen niin hidas neuloja, että pysyn tavallisesti puikkoineni pienten neuleiden parissa, mutta nyt olen päättänyt ainakin yrittää villapaitaa, koska oma ope Piitu Nykopp julkaisee kirjan Kerroksia. Kirjan kustantaa Tammi.


Atenalta puolestaan ilmestyy Helga Isagerin Neuleiden neljä vuodenaikaa.

Olen pitkään suunnitellut opettelevani neulakinnastekniikan ja hankkinut neulankin (tai pari...), mutta opettelu on jäänyt aikeeksi. Pystyisiköhän sen oppimaan pelkän kirjan perusteella? Syksyllä Moreeni julkaisee Mervi Pasasen kirjan Yhdellä neulalla. Neulakinnastekniikka tutuksi. Jos yrittäisi vaikka joululomalla, ehtii tässä vielä harkita;-)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti